Bewezen klanttevredenheid. Lees onze referenties

energiecertificaat type a


Het nieuwe EPC
( energieprestatiecertificaat )
vanaf 2019


Vanaf januari 2019 krijgt het EPC een nieuw jasje. 
Het EPC ( energieprestatiecertificaat ) blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen.
Het nieuwe EPC zal er helemaal anders uitzien en bevat nieuwe informatie. Zo wordt het EPC een stuk visueler gemaakt, het kengetal wordt uitgebreid met een label en de aanbevelingen worden een pak concreter. 

Ons werkgebied voor residentieel en bedrijfsmatig vastgoed : Provincie Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen

Combineer opdrachten en ontvang -40€ korting

Geldig indien twee opdrachten, verschillend van aard, gecombineerd worden en uitgevoerd kunnen worden op éénzelfde tijdstip met uitzondering van de elektrische keuring.

Het nieuwe energieprestatiecertificaat vanaf 2019

Wenst u een woning, appartement, studio, ...  te koop of te huur stellen?

Dan moet u eerst een energieprestatiecertificaat hebben. Op het energieprestatiecertificaat staat de energiescore van de wooneenheid en adviezen om energie te besparen. Hoe lager de energiescore, hoe energiezuiniger de woning is.

Het energieprestatiecertificaat legt geen eisen op aan het gebouw. Vanaf 2019 ziet het EPC er anders uit: op het nieuwe EPC krijgt de wooneenheid een energielabel en ook de aanbevelingen worden concreter. 

Met het energieprestatiecertificaat worden mogelijke kopers of huurders vooraf geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning waarin ze geïnteresseerd zijn.

De verkoper/verhuurder is verplicht om in advertenties voor de verkoop of verhuur onder meer de energiescore te vermelden.

Hoe u zich kan voorbereiden op de komst van de energiedeskundige leest u hier.

Wanneer is een EPC
( energieprestatiecertificaat )verplicht?

Het EPC ( energieprestatiecertificaat ) moet verplicht worden opgemaakt vóór het te koop of te huur stellen van elke aparte wooneenheid die autonoom kan functioneren.

Een ‘autonome wooneenheid’ is een woonruimte met eigen toilet, een eigen douche of bad en eigen keuken/kitchenette. Een EPC is dus verplicht:

- per huis
- per appartement
- per studio
- per sociale woning
- per serviceflat (behalve wanneer men werkt met een dagprijs in plaats van een huurovereenkomst)
- per vakantiewoning, chalet, ...

Is een EPC ( energieprestatiecertificaat ) voor de wooneenheid verplicht en stelt u die toch te koop of te huur zonder geldig EPC? Dan riskeert u een boete tussen 500 en 5000 euro.

Een EPC ( energieprestatiecertificaat ) moet worden opgemaakt door een erkend energiedeskundige type A.
Een EPC is 10 jaar geldig.

U hebt nog géén EPC?

Procedure

  Plaats een opdracht

Tijdens een plaatsbezoek worden alle vaststellingen uitgevoerd, isolatiematerialen, type ramen en glas, de verwarming, type ketel, warmwaterproductie, zonneboiler of zonnepanelen …
Vaststellingen kunnen ondersteund worden door bewijsstukken. Dat zijn documenten van de eigenaar die de aanwezigheid van isolatie, materialen of toestellen aantonen.

Hoe u zich kan voorbereiden op de komst van de energiedeskundige leest u hier.

Onze voordelen op een rij

Bestel eenvoudig een keuring via ons opdrachformulier of bel telefoonnummer (0)474 53 30 10.

Wij stellen per mail of telefonisch dan een afspraak voor met datum en tijd. Een afspraak kan gemiddeld binnen de 5 werkdagen uitgevoerd worden.
Wij proberen bovendien binnen 24 uur na ons bezoek het EPC verslag beschikbaar te hebben. Na ontvangst van de betaling wordt uw rapport onmiddellijk per mail verzonden.

Ontvang een korting van -40 € bij het combineren van een schatting met een EPC attest en/of een plaatsbeschrijving!
Raadpleeg onze tarievenpagina voor een volledig tarievenoverzicht.

Wat kost een EPC - energieprestatiecertificaat?

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en andere kosten
Verslagen worden verzonden na ontvangst van de betaling van de factuur.

Type woning
Prijs per wooneenheid
Studio 175 €
Appartement 190 €
Appartement - Duplex 200 €
Gesloten bebwouing 200 €
Half open bebouwing 225 €
Open bebouwing 270 €
Toeslag oppervlakte => 200 M² <= 300 M² 50 €
Toeslag oppervlakte => 300 M² <= 400 M² 100 €

Wees voorbereid op ons bezoek voor een EPC -certificaat

In de mate van het mogelijke, raden wij u aan om volgende documenten klaar te leggen zodat onze energiedeskundige uw EPC-certificaat sneller, gemakkelijker en correcter kan opstellen.

Vergeet niet dat heel wat documenten bijdragen aan de score van uw EPC-certificaat. Ontbrekende documenten kunnen een impact hebben op de score van uw woning.

Wij benadrukken dat deze documenten nuttig, maar niet noodzakelijk zijn voor het opstellen van een EPC-certificaat. Hoe meer documenten u bezit, hoe beter. Toch kunnen wij altijd een EPC-certificaat opstellen, zelfs indien u over geen enkel van onderstaande documenten beschikt.

Documenten die in aanmerking komen als bewijsstuk bij het opmaken van het energieprestatiecertificaat:


Plannen ( grond en gevelplannen )die opgemaakt en ondertekend zijn door een architect op schaal 1/50 of groter.

Ramen en deuren. Afmetingen als u daarover beschikt.

EPB-aangiften (transmissieformulier, EPW-formulier ...) die ingediend zijn door de verslaggever in de energieprestatiedatabank na het einde van de werken. (gegevens uit de startverklaring en de eventuele voorlopige EPB- aangiften worden niet aanvaard).

Vroeger afgeleverde geldige energieprestatiecertificaten. (daarbij moet op gelet worden dat door aanpassingen aan de wooneenheid, de software of het inspectieprotocol geen foute gegevens overgenomen worden).

Lastenboeken van de architect of aannemer als die een onderdeel vormen van een (algemeen) aannemingscontract en als er na de visuele inspectie geen aanwijzingen zijn dat het lastenboek niet is gevolgd.

Goedgekeurde subsidieaanvragen die ingediend zijn bij de Vlaamse overheid of de netbeheerder. (de goedkeuring van de subsidieaanvraag moet kunnen worden aangetoond door de goedkeuringsbrief van de Vlaamse overheid of de netbeheerder of aan de hand van een rekeninguittreksel (met vermelding van de betaling van de subsidie)).

Formulieren die ondertekend zijn door de aannemer in het kader van een federale belastingvermindering.

Originele facturen van aannemers.

Originele facturen van bouwmaterialen met vermelding van het werfadres.

Originele werfverslagen die opgesteld en ondertekend zijn door een architect.

Het postinterventiedossier dat opgesteld en ondertekend is door de veiligheidscoördinator.

Technische documentatie, informatie van websites en mails van fabrikanten met specifieke productinformatie, als door vaststellingen of bewijsstukken aangetoond kan worden dat het product in de technische documentatie geplaatst is in de wooneenheid (ook informatie op het product zelf of op de verpakking valt daaronder).

Offerten (van een aannemer), als door vaststellingen of bewijsstukken aangetoond kan worden dat het product in de offerte geplaatst is in de wooneenheid.

Foto’s waarop de samenstelling van het schildeel (gevels, vloeren, daken en plafonds, openingen: profielen, beglazing, vulpanelen of deuren en poorten) of de installatie te herkennen is (detailbeelden) en als aangetoond kan worden dat het schildeel of de installatie geplaatst is in de wooneenheid.

Verwarmingsaudit die uitgevoerd is door een erkend technicus.
Energieadviesprocedure (EAP), uitgevoerd door een erkende energiedeskundige type B.

Aanvullende documenten voor het (ver)bouwjaar:
Uittreksel van de kadastrale legger of het vergunningenregister, notariële akte, ontvangst- of volledigheidsbewijs van de stedenbouwkundige aanvraag, stedenbouwkundige vergunning ...

Luchtdichtheidsmeting conform de norm NBN EN 13829 en aanvullende specificaties.

Isolatiematerialen, aantoonbaar bewijs van geplaatste isolatiematerialen in gevels, daken, vloeren en muren.

Verwarming, type ketel, bouwjaar, buitenvoeler ….

Bij een keuring voor een appartement is het erg belangrijk dat u een sleutel voorziet van de deur van het centrale verwarmingslokaal, indien het gaat om een collectieve verwarming. Er kan geen EPC-certificaat afgeleverd worden indien onze deskundige geen toegang heeft tot de gedeelde technische ruimtes. Gelieve daarom afspraken te maken met uw conciërge of syndicus

Ons werkgebied : Aarschot Affligem Asse Beersel Begijnendijk Bekkevoort  Bertem Bever Bierbeek Boortmeerbeek Boutersem Diest Dilbeek Drogenbos Galmaarden Geetbets Glabbeek Gooik Grimbergen Haacht Halle Herent Herne Hoegaarden Hoeilaart Holsbeek Huldenberg Kampenhout Kapelle-op-den-Bos  Keerbergen Kortenaken Kortenberg Kraainem Landen Lennik Leuven Liedekerke Linkebeek Linter Londerzeel Lubbeek Machelen Meise Merchtem Opwijk Oud-Heverlee Overijse Pepingen  Roosdaal Rotselaar Scherpenheuvel-Zichem Sint-Genesius-Rode Sint-Pieters-Leeuw Steenokkerzeel Ternat Tervuren Tielt-Winge Tienen Tremelo Vilvoorde Wemmel Wezembeek-Oppem Zaventem Zemst Zoutleeuw. Beringen Bocholt Borgloon  Gingelom Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Herstappe  Hoeselt Houthalen-Helchteren Kortessem Lommel Neerpelt  Hamont-Achel Overpelt Bocholt  Leopoldsburg Lanaken  Peer Kinrooi  Bree en Tessenderlo  Meeuwen-Gruitrode Maaseik  Nieuwerkerken Tessenderlo Heusden-Zolder  Opglabbeek Dilsen-Stokkem Halen Lummen en Zonhoven. Ook in  Genk Hasselt Diepenbeek Zutendaal Alken Bilzen Wellen Sint-Truiden Heers Tongeren en RiemstAartselaar Antwerpen Arendonk Baarle-Hertog Balen Beerse Berlaar Boechout Bonheiden Boom Bornem Borsbeek Brasschaat Brecht Dessel Duffel Edegem Essen Geel Grobbendonk Heist-op-den-Berg Hemiksem Herentals Herenthout Herselt Hoogstraten Hove Hulshout Kalmthout Kapellen Kasterlee Kontich Laakdal Lier Lille Lint Malle Mechelen Meerhout Merksplas Mol Mortsel Niel Nijlen Olen Oud-Turnhout Putte Puurs Ranst Ravels  Retie Rijkevorsel Rumst Schelle Schilde Schoten  Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Stabroek Turnhout Vorselaar Vosselaar Westerlo Wijnegem Willebroek Wommelgem Wuustwezel  Zandhoven Zoersel Zwijndrecht.

epc
energiecertificaat
energie

 Contact
 0474/ 53-30 10
 www.rogerliekens.com

Roger Liekens - Schatter vastgoed, onafhankelijk, beëdigd door de rechtbank van Leuven
Erkend energiedeskundige type A
Erkend VLABEL expert inzake aangifte erfbelasting van een vastgoed.


keuring