Plaatsbeschrijvjng voor en na bouwwerkenPlaatsbeschrijving bij aanvang en einde van bouwwerken


Vóór u aan de slag gaat op een werf kan het nuttig zijn om een plaatsbeschrijving op te maken. Wanneer is dat precies het geval en hoe kunt u daarbij te werk gaan?De noodzaak van een plaatsbeschrijving


Al onze diensten worden objectief en onafhankelijk uitgevoerd ongeacht het doel van de gevraagde expertise.

 • Plaatsbeschrijving bij aanvang van bouwwerken. Waarom?
  Voert u bouwwerken of ernstige renovaties uit aan een bestaande woning, dan loopt u wel eens het risico dat daarbij schade veroorzaakt wordt aan delen van de woning waar u geen werken aan moet doen. Bovendien riskeert u schade te veroorzaken aan de naastgelegen woning (omdat daar bv. scheuren in optreden) of tuin. Doet er zich zo’n schade voor, dan zal u moeten bewijzen dat uw werken daar niets mee te maken hebben.


 • Opmaken plaatsbeschrijving. Details zijn belangrijk
  U kunt dit voorkomen door bij de aanvang van de bouwwerken een plaatsbeschrijving op te maken. Daarin geeft u de staat van de woning (van de bouwheer of de buur) aan vóór u met de werken begint. Dit is vaak nuttig. Hoe groter de kans is dat u door de werken schade veroorzaakt aan een bestaand bouwwerk, hoe meer belang u erbij heeft dat er een plaatsbeschrijving opgemaakt wordt.

  Opgelet! Sommige verzekeraars die een ABR-polis aanbieden, eisen zelfs dat er een plaatsbeschrijving opgesteld wordt met de buren opdat ze dekking zouden verlenen als de buur naderhand komt zeggen dat er schade is aan zijn pand.

 • Wat wordt gecontroleerd
  Ter plaatse wordt er nauwkeurig gekeken als er al dan niet schade is aan de woning of appartement. Met schade wordt er o.a. barsten, vochtschade, schimmelplekken, enz… bedoeld. De lengte en de breedte van deze barsten wordt opgemeten of de grootte van de plekken. Niets mag vergeten worden en zowel het plafond, de muren als de vloer worden geschreven en voorzien van fotomateriaal.

 • Rapportering
  Bij voorkeur zal het verslag digitaal ter plaatse worden ondertekend waarbij partijen nog 15 dagen tijd hebben om opmerkingen in te dienen. Is dit niet mogelijk dat zal het verslag verzonden worden naar betrokken partijen ter ondertekening.


 • Plaats een opdracht


Wat kost een plaatsbeschrijving voor aanvang van werken?

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en andere kosten.

Plaatsbeschrijving voor aanvang van werken Prijs
Studio 240 €
Appartement 360 €
Gesloten bebouwing 390 €
Half open bebouwing 450 €
Open bebouwing. 500 €
Openbaar domein / wegenis 360 €
Combineer een plaatsbeschrijving + een EPC attest of schatting en ontvang een korting van -20€

Plaatsbeschrijving na de werken Prijs
Studio 180 €
Appartement 250 €
Gesloten bebouwing 280€
Half open bebouwing 300 €
Open bebouwing. 360 €
Openbaar domein / wegenis 250 €
Combineer een plaatsbeschrijving + een EPC attest of schatting en ontvang een korting van -20€

Plaats een opdracht

Ons werkgebied : Aarschot Begijnendijk Bekkevoort  Bertem Bever Boortmeerbeek Boutersem Diest Dilbeek Galmaarden Geetbets Glabbeek Gooik Grimbergen Haacht Halle Herent Hoegaarden Hoeilaart Holsbeek Huldenberg Kampenhout Kapelle-op-den-Bos  Keerbergen Kortenaken Kortenberg Landen Lennik Leuven Liedekerke Linkebeek Linter Londerzeel Lubbeek Machelen Oud-Heverlee Overijse Pepingen  Roosdaal Rotselaar Scherpenheuvel-Zichem Sint-Genesius-Rode Sint-Pieters-Leeuw Steenokkerzeel Ternat Tervuren Tielt-Winge Tienen Tremelo Vilvoorde Wemmel Wezembeek-Oppem Zaventem Zemst Zoutleeuw. Beringen Bocholt Borgloon  Gingelom Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Herstappe  Hoeselt Houthalen-Helchteren Kortessem Lommel Neerpelt  Hamont-Achel Overpelt Bocholt  Leopoldsburg Lanaken  Peer Kinrooi  Bree en Tessenderlo  Meeuwen-Gruitrode Maaseik  Nieuwerkerken Tessenderlo Heusden-Zolder  Opglabbeek Dilsen-Stokkem Halen Lummen en Zonhoven. Ook in  Genk Hasselt Diepenbeek Zutendaal Alken Bilzen Wellen Sint-Truiden Heers Tongeren Berlaar Bonheiden Duffel Geel Grobbendonk Heist-op-den-Berg Herentals Herenthout Herselt Hulshout Laakdal Lier Lille Lint Mechelen Nijlen  Putte Puurs Ranst Ravels  Retie Rumst Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver

Algemene bepalingen
Alle facturen zijn betaalbaar binnen de 8 dagen na factuurdatum
De verslagen worden verzonden binnen de 3 dagen NA ontvangst van de betaling.