Bewezen klanttevredenheid. Lees onze referenties

geen nattevingerwerk


Tips voor een goede plaatsbeschrijving


De plaatsbeschrijving is een geschreven en gedetailleerde beschrijving van de toestand waarin de woning zich bevindt. Het is verplicht om een plaatsbeschrijving op te stellen bij de aanvang van de huurperiode.
Het ideale moment is als de woning nog leeg staat. Is dit niet meer het geval zorg er dan voor dat de beschrijving wordt opgemaakt in de eerste maand.

Ons werkgebied voor residentieel en bedrijfsmatig vastgoed : Provincie Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen

Combineer opdrachten en ontvang -40€ korting

Geldig indien twee opdrachten, verschillend van aard, gecombineerd worden en uitgevoerd kunnen worden op éénzelfde tijdstip met uitzondering van de elektrische keuring.

Details zijn belangrijk

Een plaatsbeschrijving moet vakkundig zijn opgesteld. Door een onafhankelijk expert opgesteld resulteert dit in een objectieve plaatsbeschrijving. De opdrachtgever ontvangt de totaalfactuur, maar het is gebruikelijk dan de kosten worden verdeeld over de huurder en de verhuurder.

Huurder en verhuurder moeten allebei aanwezig zijn.

De plaatsbeschrijving moet op tegenspraak worden opgemaakt. Dat wil zeggen dat er mogelijkheid moet zijn om zaken te betwisten bij het opstellen van de plaatsbeschrijving.

Digitale ondertekening van het verslag

De door ons opgemaakte plaatsbeschrijvingen worden digitaal vastgelegd. De verhuurder en de huurder moeten de plaatsbeschrijving dan ook digitaal ondertekenen.
Is hier aan voldaan, dan hebben beide partijen nog 15 dagen tijd om eventuele aan- of opmerkingen schriftelijk te melden aan alle partijen gelijktijdig. Een bijvoegsel (addendum) zal worden opgemaakt welke integraal deel zal uitmaken van de opgemaakte plaatsbeschrijving.

Foto's ondersteunen de beschrijving

Dank zij de digitale opmaak zal de volledige beschrijving aangevuld worden met fotomateriaal van elk beschreven onderdeel. Wij zorgen zo voor een duidelijke omschrijving die discussie uitsluit. De foto's worden digitaal in het verslag ingevoegd en zijn alzo niet manipuleerbaar met een software programma.

Registreer de plaatsbeschrijving

Het is niet verplicht maar wel aan te raden om de plaatsbeschrijving samen met het huurcontract te registreren.

Potje breken, potje betalen

Als je als huurder het pand beschadigt, draai je op voor (de kosten van) de herstelling. Tenzij de schade te wijten is aan de ouderdom van het pand, overmacht of aan het normale gebruik.

Wat met wijzigingen achteraf?

Worden er na de opmaak van een plaatsbeschrijving wijzigingen aangebracht aan de gehuurde woning, kunnen de huurder en verhuurder in onderling overleg een bijvoegsel (addendum) opmaken. Indien zij niet tot een overeenstemming komen, dan moet een door de vrederechter aangestelde deskundige dit bijvoegsel opstellen.

Wat zijn de gevolgen als er géén plaatsbeschrijving is opgemaakt?

Als er geen gedetailleerde plaatsbeschrijving opgemaakt is, gaat men ervan uit dat de woning zich aan het einde van de overeenkomst nog in dezelfde staat bevindt als toen de huurder de woning betrok.

De huurder blijft wel aansprakelijk voor eventuele schade en herstellingskosten maar de verhuurder zal moeilijker of helemaal niet kunnen bewijzen dat er schade is.

Plaatsbeschrijving voor bouwwerken

Een duidelijke en erkende plaatsbeschrijving voor de start van bouwwerken geeft je zekerheid bij discussies achteraf. Deze constructieve plaatsbeschrijving toont de staat en eventuele schade aan aanpalende gebouwen voor en na de eigen bouwwerken. Wij bezorgen u als bouwheer of aannemer een onafhankelijk verslag met uitgebreide fotoreportage.

In de meeste gevallen is een constructieve plaatsbeschrijving verplicht door je verzekeraar als je als bouwheer of aannemer een ABR-polis afsluit.

Wat kost een plaatsbeschrijving?

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en andere kosten
Verslagen worden verzonden na ontvangst van de betaling van de factuur.

Ontvang een korting van -40 € bij het combineren van een schatting met een EPC attest en/of een plaatsbeschrijving!
Raadpleeg onze tarievenpagina voor een volledig tarievenoverzicht.

Woning Type
Huur-intrede
Huur-uittrede
Voor aanvang van werken
Na beëindiging van werken
Openbaar domein voor werken
Openbaar domein na werken
Studio 275 € 200 € 200 € 150 € 260 € 200 €
Duplex Appartement 390 € 275€ 250 € 200 € 260 € 200 €
Appartement 1 slaapkamer 310 € 230 € 210 € 160 € 260 € 200 €
Appartement 2 slaapkamers 370 € 260 € 220 € 180 € 260 € 200 €
Appartement 3 slaapkamers 385 € 270 € 235 205 € 260 € 200 €
Appartement 4 slaapkamers 400 € 285 € 250 € 215 € 260 € 200 €
Rijhuis 420 € 300 € 270 € 235 € 260 € 200 €
3-Gevelwoning 480 € 330 € 290 € 245 € 260 € 200 €
4-Gevelwoning 560 € 370 € 320 € 280 € 260 € 200 €
Toeslag oppervlakte => 200 M² <= 300 M² 60 € 30 € 40 € 20 € nvt nvt
Toeslag oppervlakte => 300 M² <= 400 M² 120 € 85 € 100 € 75 € nvt nvt
Bedrijfsmatig vastgoed en oppervlakten > 400 M² Op offerte Op offerte Op offerte Op offerte Op offerte Op offerte

Ons werkgebied : Aarschot Affligem Asse Beersel Begijnendijk Bekkevoort  Bertem Bever Bierbeek Boortmeerbeek Boutersem Diest Dilbeek Drogenbos Galmaarden Geetbets Glabbeek Gooik Grimbergen Haacht Halle Herent Herne Hoegaarden Hoeilaart Holsbeek Huldenberg Kampenhout Kapelle-op-den-Bos  Keerbergen Kortenaken Kortenberg Kraainem Landen Lennik Leuven Liedekerke Linkebeek Linter Londerzeel Lubbeek Machelen Meise Merchtem Opwijk Oud-Heverlee Overijse Pepingen  Roosdaal Rotselaar Scherpenheuvel-Zichem Sint-Genesius-Rode Sint-Pieters-Leeuw Steenokkerzeel Ternat Tervuren Tielt-Winge Tienen Tremelo Vilvoorde Wemmel Wezembeek-Oppem Zaventem Zemst Zoutleeuw. Beringen Bocholt Borgloon  Gingelom Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Herstappe  Hoeselt Houthalen-Helchteren Kortessem Lommel Neerpelt  Hamont-Achel Overpelt Bocholt  Leopoldsburg Lanaken  Peer Kinrooi  Bree en Tessenderlo  Meeuwen-Gruitrode Maaseik  Nieuwerkerken Tessenderlo Heusden-Zolder  Opglabbeek Dilsen-Stokkem Halen Lummen en Zonhoven. Ook in  Genk Hasselt Diepenbeek Zutendaal Alken Bilzen Wellen Sint-Truiden Heers Tongeren en RiemstAartselaar Antwerpen Arendonk Baarle-Hertog Balen Beerse Berlaar Boechout Bonheiden Boom Bornem Borsbeek Brasschaat Brecht Dessel Duffel Edegem Essen Geel Grobbendonk Heist-op-den-Berg Hemiksem Herentals Herenthout Herselt Hoogstraten Hove Hulshout Kalmthout Kapellen Kasterlee Kontich Laakdal Lier Lille Lint Malle Mechelen Meerhout Merksplas Mol Mortsel Niel Nijlen Olen Oud-Turnhout Putte Puurs Ranst Ravels  Retie Rijkevorsel Rumst Schelle Schilde Schoten  Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Stabroek Turnhout Vorselaar Vosselaar Westerlo Wijnegem Willebroek Wommelgem Wuustwezel  Zandhoven Zoersel Zwijndrecht.

schatter
beëdigd
vlabel

 Contact
 0474/ 53-30 10
 www.rogerliekens.com

Roger Liekens - Schatter vastgoed, onafhankelijk, beëdigd door de rechtbank van Leuven
Erkend energiedeskundige type A
Erkend VLABEL expert inzake aangifte erfbelasting van een vastgoed.