Bewezen klanttevredenheid. Lees onze referenties

geen nattevingerwerk


Erkend schatter van woningen, kantoor & bedrijfsvastgoed, onafhankelijk en beëdigd


Schatting - taxatie van alle vastgoed

Grond: - bouwgrond, bossen en parken, projectgronden, investeringsgronden en landbouwgronden
Woningen: schatting van woningen, appartementen, herenhuizen, exclusief vastgoed …
Bedrijfsgebouwen: handelspanden, landbouwbedrijven, kantoorgebouwen, winkels, baanwinkels, industrieel vastgoed, bedrijfsvastgoed, campings…
Bijzonder Vastgoed: kloosters en pastorijen - kasteeldomeinen, kerken, stations, overheidsgebouwen …

Ons werkgebied, uitvoerbaar in de Provincie Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen.

Combineer opdrachten en ontvang -40€ korting

Geldig indien twee opdrachten, verschillend van aard, gecombineerd worden en uitgevoerd kunnen worden op éénzelfde tijdstip met uitzondering van de elektrische keuring.

Scheiding ( EOT) | Wat is je huis waard?

Bij een scheiding en de verdeling van de woning tussen deelgenoten ontstaat er al eens onenigheid. Hij / zij die verkrijgen, vinden het vaak financieel te weinig en hij / zij die moeten betalen te veel.

Een scheiding met onderlinge (EOT) toestemming?
Bemiddelaars bevestigen dat het aanbevolen is om een onafhankelijk, beëdigd, schattingsverslag te laten opmaken bij een scheiding. Zo ontstaat het minst discussie tussen partijen en krijg je nadien in volle vertrouwen een onafhankelijk beëdigd schattingsverslag dat als basis dient om het uitkoop of inkoop bedrag te bepalen.

Als er tijdens de scheiding beslist wordt dat één van de partners het huis overneemt en zo de woning wordt ingekocht na de scheiding dan dient in principe deze persoon die het goed overneemt dan ook de hypothecaire lening verder af te betalen en een opleg te betalen aan de andere echtgenoot.

De koper betaalt verdeelrechten van 1% op het onroerend goed waarvan hij/zij na aankoop (alleen) eigenaar wordt. Een onpartijdige en beëdigde schatting van de verkoopwaarde biedt uitkomst om een verdeling in der minne te regelen zodat men de ex-partner kan uitkopen.

Bij een scheiding is voorkomen beter dan genezen. Informeer en baseer u op een realistische schatting zodanig dat de inkoop / verkoop eerlijk en correct kan verlopen voor beide partijen.

Een grondige beëdigde en onafhankelijke schatting om uw onroerend goed te waarderen bij een scheiding ( EOT) is onontbeerlijk!

Nalatenschap | schatting vastgoed volgens kwaliteitscharter Vlaamse Belastingdienst VLABEL

Roger Liekens is een onafhankelijk VLABEL erkend schatter (erkenningsnr. 005202816177) om waardebepalingen van onroerend goed op te maken in het kader van nalatenschappen.

Vroeger, indien de Belastingdienst niet akkoord was met het bedrag vermeld in de aangifte, kon zij hierop bijkomende rechten vragen.
Vandaag bestaat de mogelijkheid om beroep te doen op een schatter die erkend is door Vlabel.

Deze schatting is bindend voor de Vlaamse Belastingdienst
op voorwaarde dat ze voldoet aan de vorm- en kwaliteitsvereisten zoals opgenomen in de Vlaamse Codex Fiscaliteit.

Deze regels zijn, dat het opgeleverd beëdigd schattingsverslag gemotiveerd moet zijn en moet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen waaronder in het kort : een beschrijving van het onroerend goed, een duidelijke omschrijving van de positieve en negatieve punten, een beschrijving van de vergelijkingspunten en een gemotiveerd besluit.

Dit onafhankelijk, beëdigd en erkend vlabel schattingsverslag moet verplicht toegevoegd worden bij de aangifte binnen de 4 maanden na het overlijden.

Alle details betreffende vlabel en de erfbelasting kan u nalezen op de website van de vlaamse belastingsdienst

Wenst u een vastgoed aan te kopen of te verkopen?

Indien u een huis of bedrijfsvastgoed wil kopen, is het nuttig om de gevraagde waarde te laten aftoetsen door middel van een onafhankelijke beëdigde schatting.

Zo krijgt u als koper meteen informatie over bepaalde zaken waar u mogelijks nog geen weet van had en kan u mogelijk bevestiging van de vraagprijs bekomen of met een gerust hart een aanvaardbaar en gefundeerd bod doen.

Waarom blijft een vastgoed soms maandenlang onverkocht?

Voortdurend stellen we vast dat vele onroerende goederen gedurende lange tijd te koop aangeboden worden tegen prijzen boven hun werkelijke waarde.

Potentiële kopers die initieel bereid waren een prijs te betalen rond de werkelijke waarde haken af.

Als verkoper riskeert u een lange periode van leegstand met alle mogelijke gevolgen o.a. snelle veroudering met een waardedaling als gevolg, overbodige taksen en belastingen, kapitaal zonder rendement, toenemende onderhoudskosten,…

De oorzaak is vaak toe te schrijven aan de "Gratis schatting" welke meer nadeel dan voordeel heeft….

Makelaars overschatten! de woningen met gemiddeld 33% ( onderzoek uitgevoerd door Het Volk)

Wenst u uw huis zelf te verkopen dan kan u bij ons rekenen op ons deskundig advies. Wij schatten alle types vastgoed, gaande van studio’s, appartementen, huizen en villa’s tot bedrijfsvastgoed zoals handelszaken, kantoren en andere bedrijfspanden zoals magazijnen en fabrieken.

We bezorgen u na correcte berekening een helder en deskundig en onafhankelijk schattingsverslag en indien gewenst geven wij u ook advies om alle verplichte keuringsdocumenten & attesten te verzamelen die u moet meegeven bij het te koop plaatsen van uw vastgoed.

Waardebepaling bij inbreng / onttrekking onroerend goed in een vennootschap

Als u uw woning of ander vastgoed wil inbrengen in uw vennootschap is het van belang om een correcte waarde te kennen.
U kan uw woning of bedrijfsvastgoed in totaliteit in de vennootschap opnemen of de opsplitsing naakte eigendom – vruchtgebruik maken.

In dit laatste geval kan ik als beëdigd en onafhankelijk schatter voor u een gefundeerd schattingsverslag opmaken waarin alle waarden zijn vermeld om uw fiscalist / accountant toe te laten het beste scenario te berekenen specifiek voor uw doelstelling.

U kan dit schattingsverslag eveneens gebruiken om te onderhandelen over kredieten bij de bank, de fiscus te overtuigen, uw balans te actualiseren, de vermogenstoestand van de vennootschap te bepalen of de gedane afschrijvingen te verantwoorden.

Een gefundeerde, beëdigde en onafhankelijke schatting van de waarde is echter steeds noodzakelijk.

Hadelspand of bedrijfsvastgoed kopen of verkopen?

Iedere schatting van een handelspand, bedrijfsvastgoed, loods of kantoor heeft een eigen doel, en daarmee een eigen invalshoek. De schatting kan nodig zijn om inzicht te krijgen in de waarde van uw bedrijfsvastgoed, beleggingsobject of in de vermogenspositie voor uw jaarafrekening, voor het verkrijgen van uw bedrijfsfinanciering of huurprijsherziening.

Maar ook voor bij het vaststellen van de herbouwwaarde van het bedrijfsmatig vastgoed.
In alle gevallen is een onafhankelijk en beëdigd schattingsverslag van een onafhankelijk beëdigd schatter-expert in bedrijfsvastgoed noodzakelijk. Wij leveren een zorgvuldige beëdigde waardebepaling, toegesneden op het doel van de schatting.

Wat kost een beëdigde schatting?

Ontvang een korting van -40 € bij het combineren van een schatting met een EPC attest en/of een plaatsbeschrijving!
Raadpleeg onze tarievenpagina voor een volledig tarievenoverzicht.

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en andere kosten
Verslagen worden verzonden na ontvangst van de betaling van de factuur.

Uitgebreide schatting *
Dit verslag-type is bedoeld voor zakelijke, financiële, fiscale of juridische doeleinden.
Dit verslag-type is gevraagd door o.a. banken, bedrijfsrevisoren, advocaten, fiscalisten, accountants, scheidingsconsulten, notarissen…

Actief lidmaatschap bij de kamer van vastgoed-experten

VKW: Door Roger Liekens geschatte Marktwaarde uit de hand
Eéngezins- woning
Basis verslag
Eéngezins- woning-
Uitgebreid verslag

Voor fiscale, juridische , zakelijke of financiële doeleinden
Vlabel - aangifte erfbelasting
Panden met max 3 entiteiten waarvan max 150 M² bestemd voor professioneel gebruik
Panden met meer dan 3 entiteiten en/of meer dan 150 M² bestemd voor professioneel gebruik
Gronden
Gebouwen
CAT 1
CAT 2
CAT 3
CAT 4
CAT 5
CAT 6
VKW <= 500.000 € 250 € 300 € 450 € 320 € 350 € 250 €
500.000 € < VKW <= 750.000 € 275 € 325 € 500 € 350 € 450 € 300 €
750.000 € < VKW <= 1.000.000€ 300 € 350 € 550 € 450 € 550 € 350 €
1.000.000€ < VKW <= 1.500.000 € 350 € 450 € 600 € 550 € 750 € 450 €
1.500.000 € < VKW <= 2.000.000 € 400 € 550 € 650 € 750€ 900 € 550 €
VKW > 2.000.000 € op offerte op offerte op offerte op offerte op offerte 675 €
Optioneel : Huurwaardeberekening 50 € 50 € nvt 100 € 100 € nvt
Optioneel : uitsplitsing verhuur/verkoop en/of voor en na werken en/of vruchtgebruik nvt 100 € nvt 100 € 100 € nvt

Ons werkgebied : Aarschot Affligem Asse Beersel Begijnendijk Bekkevoort  Bertem Bever Bierbeek Boortmeerbeek Boutersem Diest Dilbeek Drogenbos Galmaarden Geetbets Glabbeek Gooik Grimbergen Haacht Halle Herent Herne Hoegaarden Hoeilaart Holsbeek Huldenberg Kampenhout Kapelle-op-den-Bos  Keerbergen Kortenaken Kortenberg Kraainem Landen Lennik Leuven Liedekerke Linkebeek Linter Londerzeel Lubbeek Machelen Meise Merchtem Opwijk Oud-Heverlee Overijse Pepingen  Roosdaal Rotselaar Scherpenheuvel-Zichem Sint-Genesius-Rode Sint-Pieters-Leeuw Steenokkerzeel Ternat Tervuren Tielt-Winge Tienen Tremelo Vilvoorde Wemmel Wezembeek-Oppem Zaventem Zemst Zoutleeuw. Beringen Bocholt Borgloon  Gingelom Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Herstappe  Hoeselt Houthalen-Helchteren Kortessem Lommel Neerpelt  Hamont-Achel Overpelt Bocholt  Leopoldsburg Lanaken  Peer Kinrooi  Bree en Tessenderlo  Meeuwen-Gruitrode Maaseik  Nieuwerkerken Tessenderlo Heusden-Zolder  Opglabbeek Dilsen-Stokkem Halen Lummen en Zonhoven. Ook in  Genk Hasselt Diepenbeek Zutendaal Alken Bilzen Wellen Sint-Truiden Heers Tongeren en RiemstAartselaar Antwerpen Arendonk Baarle-Hertog Balen Beerse Berlaar Boechout Bonheiden Boom Bornem Borsbeek Brasschaat Brecht Dessel Duffel Edegem Essen Geel Grobbendonk Heist-op-den-Berg Hemiksem Herentals Herenthout Herselt Hoogstraten Hove Hulshout Kalmthout Kapellen Kasterlee Kontich Laakdal Lier Lille Lint Malle Mechelen Meerhout Merksplas Mol Mortsel Niel Nijlen Olen Oud-Turnhout Putte Puurs Ranst Ravels  Retie Rijkevorsel Rumst Schelle Schilde Schoten  Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Stabroek Turnhout Vorselaar Vosselaar Westerlo Wijnegem Willebroek Wommelgem Wuustwezel  Zandhoven Zoersel Zwijndrecht.

scheiding
huis
beëdigd
onafhankelijk

 Contact
 0474/ 53-30 10
 www.rogerliekens.com

Roger Liekens - Schatter vastgoed, onafhankelijk, beëdigd door de rechtbank van Leuven
Erkend energiedeskundige type A
Erkend VLABEL expert inzake aangifte erfbelasting van een vastgoed.